Sportnap a Kunságon

Vadregényes tájon, a  Kunsági - csatorna partján, szorgos kezek  fogtak lázas tevékenységbe  június 26-án.  

Az ÚMGM  előőrse vert sátrat a fák árnyékába, majd folytatta a munkát a szombat-vasárnapi sportnapok pályáinak kijelölésével, az akadályok felállításával.

Szombat reggelre már állt a tábor, ami az ország minden részéből odasereglett gárdisták sátraival egészült ki igazán.  

A kellemes környezetben, madárdal kísérettel, Mészáros István nyitotta meg a sportnapot, majd a csapatok megkezdték az akadályok leküzdését.

Volt kúszás, szlalom, víz felett átívelő kötélpálya, és még sok egyéb megpróbáltatás, a vegyesen összeállított csapatok számára.

A kötélhúzásnál azonban, a rutin és a furfang győzött inkább, mint az erő. Míg a csapatok küzdöttek az elsőségért, a táborban fortyogott a kondér, készült az ebéd, a jó, magyaros birkapörkölt.  Az eredményhirdetés és az ebéd után lazításképpen, baráti beszélgetésre került sor.

Ugyanis míg a csapatok pihegtek, látogatók érkeztek a táborba. Vona Gábor a Jobbik elnöke, és a kíséretében levő Murányi Levente az ’56-os Pesti Srácok Intézet igazgatója és Schön Péter országgyűlési képviselő röviden tájékozódott az ÚMGM helyzetéről, majd baráti, kötetlen beszélgetésre került sor.

A vacsora után csapatépítő tréning következett, amit ha lefordítunk az oldalt nem éppen baráti célzattal látogató szervezetek számára, egyenértékű volt a családias beszélgetéssel. A sportnapra ugyanis voltak bajtársak, akik családjukkal együtt érkeztek, a közösségi szellemet építendő. A meglehetősen embert próbáló nap után nem kellett senkit álomba ringatni.

 Vasárnap reggel mindenki madárdalos ébresztőben részesült, természetesen a szervezők jóvoltából. A reggeli után aztán serényen megkezdődött a tábor bontása, majd a terep visszarendezése abba az állapotba, ahogy a természet azt kölcsönadta arra az egy napra.

Mészáros István megköszönte a részvételt, majd mindenki elindult lakhelye felé. Természetesen ismét azzal a tudattal a tarsolyban, hogy ezzel a festői környezetben eltöltött, fárasztó sportnappal, ismételten tartalmasat sikerült áldozni a csapatépítés, és ami még fontosabb, a bajtársiasság szentélyén.

 

ÚMGM Somogy sajtó