Rövid tájékoztató az Új Magyar Gárda Mozgalomról

 

Az Új Magyar Gárda Mozgalom egy pártok és határok felett álló önvédelmi szövetség.
A nemzetben nem csupán gondolkodók, de azért tenni is hajlandó magyarok szövetsége.

Az Új Magyar Gárda Mozgalom célja, hogy összegyűjtse és értelmes célok mentén megszervezze - a jelenleg szétszóródott - haza védelmére kész közösségeket, csoportokat. A gárdisták képzésére komoly hangsúlyt kívánunk fektetni. A Gárda feladata szerteágazó - függően a szükséges teendőktől - a kulturális, hagyományőrző, szociális tevékenységeken keresztül a rend- és katasztrófavédelmi feladatokon át egészen a majdani nemzetőrség megteremtéséig. Az Új Magyar Gárda Mozgalom csak indokolt esetben vehet részt pártrendezvényen.

AZ Új Magyar Gárda Mozgalom tagja lehet minden 18. életévét betöltött személy, büntetlen előéletű, önmagát magyar identitásúnak valló személy, aki elfogadja a Mozgalom programját és Imre Király árpád-házi oroszlánokkal ékesített Árpád-házi zászlaja alatt esküt tesz a Szent Koronára.

A gárdisták számára formaruha készül. A formaruha fekete színű, amelyen jelzésként az Imre királytól örökölt és az Új Magyar Gárda Mozgalom jelképévé választott Árpád-sávos pajzs látható. Valamint a hátán egy lépő oroszlán.

Az Új Magyar Gárda Mozgalom címerének szimbolikája. A pajzs vörös sávjaiban 9 oroszlán látható, 3-3-2-1 felosztásban. Első vörös sáv - Három oroszlán. A katonai erények: Bátorság, Erő, Fegyelem. Második vörös sáv ¬- Három oroszlán. A polgári erények: Becsület, Szorgalom, Büszkeség. Harmadik vörös sáv - Két oroszlán. A tisztviselői erények: Hűség, Pontosság. Negyedik vörös sáv - Egy oroszlán. A vezetői erények: Bölcsesség.

Az Új Magyar Gárda Mozgalom köszöntése.
- Adjon az Isten! - Szebb jövőt!