Rákóczi Ferenc emlékmenet

2013. 06. 16.-án az Új Magyar Gárda Mozgalom is meghívást kapott II. Rákóczi Ferenc bevonulására való megemlékezésre. Már nem először, de most is nagy tiszteletbeli feladatunk volt. Gárdistáink abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy a történelmi zászlókat vihették a felvonuláson, és utána a az egész rendezvény alatt tarthatták a színpadon, és a színpad két oldalán. 
A rendezvényen képviseltette magát minden nemzeti érzelmű mozgalom is szép számmal. A rendező elmondta, hogy még Erdélyből is voltak emberek, akik meg akartak emlékezni arról, hogy II. Rákóczi Ferenc 1703. június 16.-án átlépte a Magyar-Lengyel határt, és ezzel elkezdődött Magyarország leghosszabb szabadságharca. 
A sok felszólaló közül szívünkhöz természetesen a legközelebb álló Mészáros István Országos Főkapitány beszéde volt. Ez volt az első emlékmenet, aminek elején elénekeltük közösen a Magyar Himnuszt, végén a Szózatot és a Székely Himnuszt. A megemlékezés nagyon jól sikerült, reménykedünk, hogy hagyomány teremtő rendezvényen vehettünk részt. 
Szebb Jövőt!

Szabó Sándor Gárdista

Új Magyar Gárda Mozgalom
Somogy Megye Kapitánya
Zala Megye Megbízott Kapitánya