Kétnapos tábor Békés megyében

 

2011.07.22-n pénteken 11 órakor indultunk ki a helyszínre, mely Gyula városerdő volt. Az első feladatunk a helyszín megtisztítása volt az előttünk ott tábort verők után, kialakítottuk a tűzrakó helyeket, jobban mondva helyre állítottuk, majd megkezdtük a tábor építését azoknak, akik kint aludtak velünk péntek este.

 

A beérkezés a pénteki napon nem volt időponthoz kötve mindenki úgy jött, ahogy a munkája engedte. Délutánra 22 főre gyarapodtunk. Miután mindenki elhelyezkedett, bepakolt, némi bemelegítő tréning után jött egy kis futás /4 Km/ , majd önvédelmi , alaki, fizikai képzések voltak.

 BékésBékés

Egy időre eleredt az eső, mely jó volt arra, hogy a helyzet megoldást is gyakoroljuk hiszen a tüzelőt szárazon kellett tartani. Pillanatok alatt elő kerültek a sátorlapok melyekkel letakartuk. Az este folyamán megsütöttük nyárson az előre pácolt húst, majd hajnal 3 óráig tartó beszélgetéssel, énekléssel töltöttük az időt. Ezután következett a jól megérdemelt alvás.

 

Az első ébresztőt szombat reggel fél 6-kor ejtettük meg. Nem voltunk népszerűek. A sorakozót 5 óra 40 percre tettük, legyen idő felébredni /10 perc/. Ezt követően  reggeli torna,futás,alaki,fizikai felkészítő volt 6 óra 40 percig.

 

Ezután engedélyeztem a fekete köröshöz való kivonulást fürdőzés céljából. A lustábbak visszafeküdtek még aludni. A szombati napon 9óra 30-ig volt meghirdetve a beérkezés. Az érkezőket a kijelölt őrök terelték a megfelelő irányba./Itt történt egy rendőri igazoltatás,de nem történt más atrocitás az őrök talpra esettségének köszönhetően.

 

A felsorakozott állománnyal / itt már 41 fő/ közöltük a napi programot. / Itt  szereztem egy kis kellemetlen meglepetést a raj illetve szakaszparancsnokoknak./

Ezt a napot a szakasz és rajparancsnokoknak kellett levezényelni .A 3 szakasz teljesen külön dolgozott,a feladat minden hol ugyan az volt, én pedig személyesen ellenőriztem minden szakasz illetve rajparancsnok munkáját, ahol szükségesnek tartottam besegítettem. A feladat: fizikai, alaki, illetve önvédelmi feladatokból állt.   

 BékésBékés

Az önvédelem főként a fegyveres támadok lefegyverzéséről, elvezetéséről szólt. Fegyverek: kés, bot, illetve pisztoly.

 

Ebéd előtt még végre hajtottunk egy kis szakasz szintű elméleti felmérőt a becsület kódexből, rangjelzésekből, szolgálati szabályzatból. Ezután átbeszéltük a hibákat, majd jött az ebéd, mely szarvas pörkölt, krumplival, savanyussággal, illetve aki nem szerette a vadat annak a másik bográcsban főtt babgulyás volt a menüje.

 

Némi pihenő után a délutáni program a harcászatról szólt. Kettéosztottam a felsorakozott állományt. Mind a két csapat kapott egy-egy zászlót, melyet tetszőleges helyen állítottak fel. A csapatkapitányok kijelölték a bázis, illetve zászló védőket, valamint a támadó csapattagokat.

A cél az volt, hogy megszerezzük az ellenfél zászlaját, az ellenfél ártalmatlanítása a két nap alatt tanult önvédelmi,kényszerítő fogásokkal történik, ha az ellenfelet a megfelelő fogással sikerült ártalmatlanítani, akkor az, lekopogással jelezte a feladást, és vissza ballagott a táborhelyre, nem vehetett részt a további játékos feladatban.

Itt szükség volt a csapatok minden tudására, amit két nap alatt tanultak, plusz a kézjelekre, taktikákra és legfőképpen a fegyelemre. Voltak kisebb sérülések, de az egészségüggyel megbízott hölgy tökéletesen hajtotta végre a feladatát. Ezzel zárult a két napos tréning. Ezután mindenki elindult haza a táborbontás után, melynél újra elkezdett esni az eső.

 Békés

Alapjában véve jól sikerült program volt, sokat tanultunk,és az internetet figyelve eddig csak pozitív reakciók voltak fent. Hasonló programokat igyekszünk minél sűrűben szervezni.

 

 

Zsótér István

Gárdista

Békés megyei kapitány