Isten veled, Henrik bajtárs!

 

Nem csak a sok könny, a zuhogó eső is áztatta azt a sok koszorút és virágot, amely a noszvaji temetőben jelezte, igaz, magyar ember készül hosszú útra. Sokan, nagyon sokan szívükbe zárták örökre Ferenczi Henrik bajtársunk hol szigorú, ám igazságos tekintetét, hol vidám, felszabadult mosolyát, határozott kiállását. Ezekkel a képekkel, de könnyes szemekkel állták körbe azt a koporsót, amely örökre szűk teret ad annak a nagyszerű embernek, akinek mindeddig tágas volt az otthona, amit úgy hívtak, Magyar Haza. Hazájáért, Nemzetéért, élt és halt!

Sokan, nagyon sokan jöttek az ország minden szegletéből, hogy elköszönjenek e fáradhatatlan harcostól, szerető férjtől, és odaadó családapától. De nem utolsó sorban, egy igaz bajtárstól, baráttól jöttek búcsúzni, a család tagjai, rokonok, ismerősök, bajtársak, barátok.

A helyi református lelkész úr imádsága után Murányi Levente, az ’56-os Pesti Srácok Intézet igazgatója, ’56-os elítélt lépett a mikrofonhoz, és tolmácsolta a nemzet lelkészének, Hegedűs Lorántnak, elköszönő szavait, majd saját szavaival méltatta Ferenczi Henrik hazaszeretetét, és a nemzet iránti elkötelezettségét.         

A bajtársak nevében Mészáros István, az Új Magyar Gárda Mozgalom országos főkapitánya vett végső búcsút, egykori barátjától, harcostársától, bajtársától.

Végeláthatatlan hosszú sorban kísérték át Ferenczi Henriket, végső nyughelyére, családjának tagjai, rokonok, ismerősök, barátok, gárdista bajtársai, a Nemzeti Őrsereg, és még számos szervezet képviselői.

Miután bajtársunk a sírnál örök nyugovóra tért, a Gárda részéről Kun Barna gárdista helyezte el a búcsú virágait. De koszorút helyezett el a síron még a Jobbik MM részéről Vona Gábor pártelnök, és Murányi Levente, valamint a Nemzeti Őrsereg részéről Gyüre Csaba, illetve virággal köszöntek el az ismerősök, jó barátok, egykori harcostársak is.

Az Il silencio után, csendben, de fájón, kiürült lassan a noszvaji temető. Az eső cseppjei, mint megannyi könnycsepp gördültek le Henrik bajtársunk fejfájáról. Mindannyiunk, - egy nemzet könnycseppjei.

Isten veled Henrik bajtárs! Adjon az Isten, örök nyugodalmat!

ÚMGM sajtó

(Fotó: ÚMGM Pest megye)