Hétvégi piknik

2016.06.07-08-án a Kiskunsági-főcsatorna partján tartottunk egy családi napot. Lehetőség volt a horgászatra, labdajátékokra és a pihenésre egyaránt. Bajtársaink az ország több megyéjéből jöttek egy kis megérdemelt pihenésre.

Lehetőség volt a bajtársaknak arra, hogy ne csak a rendezvényeken ismerkedjenek meg egymással. Szombaton, mikor beérkeztünk akkor az első feladatok között volt a sátor felállítása, no persze csak azután miután mindenki köszöntötte egymást. Voltak, akik a sátorállítást későbbre hagyták.

Elkezdődött a horgászat, mert nem csak a kikapcsolódás volt a cél, hanem a vacsora megteremtése is. Voltak bajtársak és bajtársnők, akik a gyerekekkel a fasor mögött labdajátékokat játszottak. Muszáj volt a fasor mögött, mert a tavaly évről megtanulták, hogy a labda a vízbe esik akkor azt el is viszi.

Kellemes beszélgetések alakultak ki, a bajtársak és a családtagok között. Ebből is kiderült, hogy a család segítsége, támogatása, nagyon fontos mindenki számára. A délelőtti órákban sütöttünk szalonnát. Délután még egy kis ladikozás is belefért azoknak az idejébe, akik elég elszántak voltak hozzá. 

Bajtársaink kik a horgászat mellet tették le voksukat, elmondhatom jól teljesítettek. Megteremtették a vacsora alapanyagát. A vacsora után egészen hajnalig beszélgetünk.

Vasárnap sajnos, mint minden egyes alkalommal , hamar eljött és ez azt jelentette mindenki számára, hogy vissza kell állniuk a régi kerékvágásba. Vasárnap délelőtt miután mindenki elcsomagolta sátrát,  eljött a búcsú ideje. Szomorúan vettünk búcsút egymástól, és tértünk vissza a megszokott mederbe, de nagyon sok emléket vittünk magunkkal. 

 

Somogy megyei sajtó