Három megye a 2015-ös Kaposvári Vágtán

Bár idén a Kaposvári Vágta nem a nagy budapesti rendezvény utolsó előfutamává sikeredett, ahogy az már hagyománnyá vált, (egy elmaradt futam csúszott közbe) de az Új Magyar Gárda Mozgalom részvétele továbbra is tradíció maradt ezen a nagyszabású versenyen, illetve látványos lovasprogramon. Három megye gárdistái vettek részt, az eddigiekhez hasonló feladattal felvértezve, a rendezvény zavartalan lebonyolításában segédkezve. Csak az öltözet változott annyiban, hogy a rendezőség piros, megkülönböztető pólójában feszítettek, de az öltözet többi része változatlan maradt.

Ahogy a tudat is, hogy a parkolóban, a pálya mellett, a bevezető útvonalakon gárdisták látták el a biztosítási feladatokat. Mint Baranyából, úgy Somogyból és Zalából egyaránt, a bajtársak egy részét családjaik is elkísérték, mivel nem mindig adatik meg egy ilyen látványos versenyen részt venni a Gárda tagjainak. Meiszterics László a Kecelhegyi Lovassport Egyesület vezetője, a Meistro Lovastanya tulajdonosa eddig minden évben méltán számíthatott a gárdisták közreműködésére, hiszen fegyelmezett feladat végrehajtásuk nyomán, hosszú évek alatt, nagymértékben hozzájárultak a rendezvény mind nagyobb sikeréhez. Idén a minden eddiginél nagyobb nézőszám, a négy előfutam és a döntő, valamint a színes gálaműsor adott munkát a Gárda tagjainak, de a nap végén magukat kihúzva, fegyelmezett alakzatban elvonuló bajtársakat mint a nézők, úgy a szervezők egyaránt, dicsérő szavakkal illették, akár az elmúlt évek mindegyikén.


Szabó Sándor, az ÚMGM Nyugati-dandárparancsnoka a következtetéseket levonva, és a tapasztalatokat elemezve, arra a következtetésre jutott, hogy mivel a kaposvári rendezvény népszerűsége a nézőszámmal arányosan növekszik, ezért jövőre más megyék bevonása is szükségszerűvé válhat. Ez természetesen megoldható feladat, mert a résztvevők, az izgalmas versenyek mellett, látványos bemutatók szemtanúi is lehetnek majd.


Idén sem maradtak el a kaszkadőr és solymász bemutatók, táncosok látványos fellépései, a ló és az ember versenye, a népszokásokat felelevenítő csikós bemutatók, valamint a tombola, melynek nyertese ismét egy pónilovat vihetett haza emlékül. Az igazi látványosság azonban idén Kassai Lajos világrekorder lovasíjjász bemutatója volt, és hogy a füleknek is jusson ki a jóból, arról Mészáros Árpád Zsolt színész, énekes gondoskodott.


A 16 somogyi település és Mohács lovai és lovasai közól végül idén Szenna vitte el a serleget, de a győztes paci azonban az immáron duplázó Káder Tokió volt, Horváth Dorinával a hátán. (Tavaly a nagyszerű ló, Rinyaszentkirályt juttatta a budapesti versenyre).


A 2015-ös Nemzeti Vágta szeptember 20-21-i, Budapesti futamain,a Hősök terén, tehát Szennának, Tapsonynak és Kaposvárnak szurkolhatnak majd a somogyiak, és természetesen az Új Magyar Gárda Mozgalom mindazon gárdistái, akik minden tudásukat és fegyelmezettségüket beleadva, elősegítették a Kaposvári Vágta sikerét, és tovább öregbítették nem csak az idén 15.születésnapját ünneplő Meistro Lovasklub, de az Új Magyar Gárda Mozgalom hírnevét egyaránt. (TLT)