Ha összefogunk, akkor legyőzhetetlenek vagyunk!

Május 14-én egy vidéki helyszínen gyűlt össze az Új Magyar Gárda több száz gárdistája, gárdistajelöltje és csendőre. E hazafiak hosszú hónapokig tartó hallgatás és üldöztetés után – egy ügyészségi döntéssel a zsebünkben – ismét jogszerű körülmények között, büszkén ölthették magukra az oroszlános mellényt.

gárdaavatás

Természetesen az összejövetelre érkezők már útközben rendőrségi igazoltatásnak, járműátvizsgálásnak voltak kitéve, de ez a „magunkfajták” között már megszokott. A délelőtti alaki gyakorlatozás és az ebéd elfogyasztása után sor került az ünnepélyes avatásra és zászlószentelésre. A Himnusz hangjai után Murányi Levente országgyűlési képviselő, ’56-os elítélt mondott beszédet, őt követték ifj. Hegedűs Lorántnak, a nemzet lelkészének zászlószentelő szavai. Az ünnepély végén Juhász Tamás, az Új Magyar Gárda főkapitányának szavai tüzelték az összegyűlteket.

gárdaavatás

A főkapitány beszédében méltatta azokat a gárdistákat, akik a kihívások, üldöztetések alatt is állhatatosan kitartottak a mozgalom mellett. A sorozatos, kívülről és belülről érkező támadások ellenére az Új Magyar Gárda továbbra is él, szerveződik, tevékenykedik. Ez a közösség felvállalta történelmi szerepét, a magyar nemzet megmentéséért megvívandó harcát. Ha összefogunk és nem engedjük magunkat megosztani, akkor legyőzhetetlenek vagyunk. Ez a legfontosabb fegyver a kezünkben, az összetartás! – emelte ki a főkapitány. Juhász Tamás kijelentette továbbá, hogy minden velük egy úton haladó politikai erővel, polgári szerveződéssel szövetségesnek vallják magukat.

gárdaavatás

Az ünnepélyes eskütétel, melyen száz gárdista és húsz csendőr tett esküt nemzete feltétlen szolgálatára, a Szózat és a Székely Himnusz szavaival zárult. Ezt követően a gárdista bajtársak és szimpatizánsaik részére fényképezésre, kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség.

 

barikad.hu