Fejér megye rekordot döntött, Dunaújvárosban!

A szombati napon az új Magyar Gárda Fejér megyei állománya hozzájárult ahhoz, hogy egy Guiness rekord megdőljön.
Délután 14 órára volt meghirdetve a dunaújvárosi Dózsa Mozi előtti térre a rendezvény, amelyen állományunk mellett önkéntes és hivatásos tűzoltók, mentősök, orvosok, ápolónők, egyesületek és magánszemélyek is részt vettek. A tavalyi évben 200 órán keresztül élesztettek újra folyamatosan, és ennek évfordulója alkalmából 200 ambu baba reanimációját tervezték 1 órán keresztül.

A rekord előtt lehetőség volt véradásra, amelyben mindannyian részt vettünk. Felemelő érzés volt azzal a tudattal ülni a véradó székben, hogy ezzel 3 ember életét mentjük meg.

Közben műsorokkal szórakoztatták a résztvevőket, és lehetőség volt a rekordkísérletre gyakorolni több kihelyezett babán, szakértők segítségével.
Sajnos a kevés jelentkező miatt csúszott a kezdés, a 3­4 fős csapatoknak több felé kellett bomlaniuk, ugyanis nem volt meg minden újraélesztő a 200 bábúhoz (1 ambu babához min. 2 fő kellett, hogy a váltás megoldott legyen).

Tudtuk, hogy a véradás után ez nehéz lesz, de lehetőségeink szerint próbáltunk minél több feladatot elvállalni.
17:35­ kor kezdődött el a kísérlet, ami alatt folyamatos zene ment, aminek üteme illeszkedett a helyes újraélesztés ritmusához, így a 30 nyomás­2 befújás tartása nem okozott gondot egy órán keresztül.


18:30­kor, amikor már csak 5 perc választott el minket a rekordtól, az éppen pihenők tapssal bíztatták társaikat, majd hangos újjongás jelezte: megdöntöttük az eddigi rekordot!


A felügyelő a szervezőkkel együtt összeszámolta a rekordban részt vevő ambu babákat: bár a 200 helyett csak 180­on végezték a reanimáció folyamatát, még így is magasan az eddigi rekord felett teljesített Dunaújváros!
A sikert az egyik támogató által felajánlott 300 szeletes tortával, majd néptánc bemutatóval és koncerttel ünnepeltük.
A nap végén mindannyiunk büszkén tért haza, azzal a tudattal, hogyha egy bajba került, újraélesztésre szoruló embert lát, magabiztosabban tud a segítségére sietni, és ezzel az életét is megmentheti.

Adjon az Isten, szebb jövőt!

Új Magyar Gárda Mozgalom, Fejér megyei sajtó