Évről évre egyre kevesebben.......

 

 

162 évvel ezelőtt 1854 március 10-én Marosvásárhelyen végeztek ki 3 mártírt aki a Habsburg elnyomás ellen részt vettek a szabadságmozgalom szervezésében. Ehhez a dátumhoz kapcsolták az utóbbi időben a Székely Szabadság Napját aminek eszmeisége és törekvései igen nagy hasonlóságot mutatnak az akkori célokkal és a szabadságvággyal. A történelem ismétli önmagát! Most a XXI. században is ugyanazokért a jogokért, körülményekért és lehetőségekért küzdünk, mint eleink a XIX. században.

Mondhatnánk, hogy a szolga ugyanaz, csak a gazda változott. Na meg persze a megnevezés és a módszer. Másfél évszázada a szabadságért küzdöttek, most már beérnénk az autonómiával is. Akkor harcba mentek az őseink, most meg megemlékezni, demonstrálni, tüntetni járunk. Változnak az idők és a módszerek. Egyre kevesebbet akarunk, egyre kevesebben. Évről évre csökken a megemlékezésen résztvevők száma. Mi lehet ennek az oka? Reményvesztettség? Belefásultság? Időhiány? Félelem? Vagy csak egyszerűen az utóbbi 26 év politikusainak az árulása? Sok oka lehet. Elismerem.

De nem adhatjuk fel! NEM NEM és NEM! Nem tehetjük meg ! Nem köphetjük szembe őseinket akik a vérüket adták a szülőföldünkért! Nem játszhatjuk át tulajdonunkat néma hallgatással az elnyomó, hazug és tolvaj területrablók kezére.Harcolnunk kell azért ami a miénk! Minden elérhető eszközzel amivel közelebb juthatunk a célhoz!


A Székely Szakasz is ezt az utat tapossa, ezt is kitűzte zászlajára és ezért is harcol minden erejével. 2016 március 10-én maroknyi csapatunk is támogatta részvételével a marosvásárhelyi rendezvényt. Fegyelmezetten és összetartóan példát mutatva az erkélyen és utcasarkokon álló csodálkozó laikusoknak!

A felvonuláson kifejezetten nagy figyelmet kaptunk a hatalom őreitől, mintha csak mi lennénk azok akik majd egy napon visszaszerzik az ellopott vagyont! Kevesen vagyunk, túlságosan kevesen. Évtizedek, évszázadokon át sikerült népet csinálni az egykoron dicső korokat megélt nemzetből. De mint említettem, a történelem ismétli önmagát! Lesz még, lesz még...........

 

Székely szakasz