Attila-védvonal emléktúra 2015

Idén bajtársaink is részt vettek az Attila - védvonal emléktúrán. A Dunakeszi - Maglód közt megrendezett, 44 km hosszú túrát mindenki sikeresen teljesítette. Fontos megjegyezni, hogy az Attila-védvonal teljesítménytúra sport rendezvényként és történelmi megemlékezésként került megrendezésre, politikai célzat nélkül. Maga az Attila-védvonal, 1944-ben, gyakorlatilag egy védőív volt Dunakeszitől egészen Maglódig, és a szovjetek ellen harcoló magyar és német katonák hősies helytállásának állít emléket ez a túra.

Sajnos az időjárás nem volt valami kegyes a résztvevőkhöz, de végül is a hegyen-völgyön, erdők sűrűjében kijelölt útvonalon mindenki célba ért.
Az ellenőrző pontok között haladva, hagyományőrző csapatok mutatták be a korabeli magyar katonai egyenruhákat, felszereléseket, és együttesen, a nemzeti oldal egésze tisztelgett a Budapestet védő hősök emléke előtt.
Lépésről-lépésre mindenkiben előjöttek a tavalyi emlékek, amelyeknek felidézése közben, repült az idő, csökkent a távolság.


Az embert próbáló távolságnak, valamint az időjárás,- és talajviszonyoknak köszönhetően, harcostársaink kellemesen elfáradtak, de boldogan értek be a célba azzal a tudattal, hogy a túra teljesítésével nem csak a testet és a szellemet erősítették, hanem ezzel együtt a nemzeti hagyományt is.

(ÚMGM sajtó)