A doni hősökre emlékeztünk

,,A katonának meg kell védenie a bajtársát!”
/Tián József/

Adjon az Isten!


A második világháborúban Németország szövetségeseként több, mint 200.000 magyar katona vonult hadba az oroszországi Don folyó környékére, legyőzni a Vörös Hadsereget. 1943. január 12-én került sor a döntő ütközetre. A -40°C-os hidegben az olasz és román katonákkal szemben a magyar hazafiak mindvégig ellenálltak a támadásoknak. Az orosz seregek egyszerűen végiggázoltak páncélosaikkal az ellenséges táborokon. 

2018. január 13-án mint ez idáig mindig, az év első rendezvényét Pákozdon tartotta meg az Új Magyar Gárda Mozgalom, a Jobbik Magyarországért Mozgalommal és Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal együtt.

Azok a magyar honvédek, akik hősi halált haltak a Don-kanyarban, nem akartak hősök lenni. Szerették volna élvezni az életüket a családjukkal, barátaikkal. De mind, egytől-egyig a parancsot teljesítették. Az otthonuktól több mint 2000km távolságról védték hazájukat, Magyarországot.

 A megemlékezésen Mészáros István az Új Magyar Gárda Mozgalom nevében, Murányi Levente 56-os pesti srácok intézet igazgatója, Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Barcsa-Turner Gábor a Hatvannégy Vármegye társelnöke, Tián József ezredes mondták el beszédüket. A doni poklot átszenvedő hőseink példát mutattak nekünk! A mai sorsfordító időben észre kell vennünk nemzetünk, hazánk pusztulását. A Nemzet összefogásával még visszafordíthatja ezt a rohanó folyamatot. Emlékezzünk Büszkén nagyapáinkra, mert ők igazán megmutatták nekünk azt, hogy mit is jelent a Hazáért meghalni.


Szebb Jövőt!

UMGM országos sajtó