Botond - napi vásár, Fejér megyében

A Baranya megyei szakasz részt vett a Székesfehérváron rendezett Botond napi vásáron. A vásár fő célja Fejér megye hagyományőrző közösségeinek, szervezeteinek, egyesületeinek és családtagjainak, barátainak találkozója.
Ezen a vásáron mindenféle kézműves termékeket meg lehetett találni.Voltak hagyományőrző tánccsoportok,népdal énekesek,a HVIM dalárdája. A gyerekeket lovaglás,állatsimogató,kőrhinta,szalmavár és ügyességi játékok szórakoztatták.
Az előadó jurtában a résztvevők meghallgathatták Dr. Hintalan Lászlót (otthontanulás "doyenje"), és Dr. Horváth István professzort (az érelmeszesedés elleni oltás feltalálója) is.
A vásár fénypontja a nap közepén, 14 órakor felcsendülő harangszóval összehívott fejér megyei magyarok (meghívott közösségek képviselőinek) részvételével és köszöntőjével megáldott magyarok asztala volt.

 

Közben zajlott a Fejér Hétpróba és lovas program is kaszkadőrök bemutatójával. A rendezvény máglyagyújtással ért véget,amit az állomány a távolság miatt már nem tudott megvárni.
Hobán Ilona gárdista
ÚMGM Baranya megye